10023VN SSG Van Thanh Mixed Use

10023VN SSG Van Thanh Mixed Use

10023VN SSG Van Thanh Mixed Use

10023VN SSG Van Thanh Mixed Use

10023VN SSG Van Thanh Mixed Use
10023VN SSG Van Thanh Mixed Use
SSG Van Thanh Mixed Use
SHARE:
SSG Van Thanh Mixed Use
SSG Van Thanh Mixed Use
SSG Van Thanh Mixed Use
SSG Van Thanh Mixed Use
SSG Van Thanh Mixed Use

Project size: 95,780 square meters

Construction cost: $70,000,000

Architect: SWA Vietnam Co., Ltd.

 

The design of the building provides a landmark in the southeast area of HCMC. This high-rise complex attempts to locate the towers as a response to view, sun, and impact on the existing urban area. The complex consists of four basement levels for parking, loading and unloading area, and both technical areas. The basement level 1 also provides a commercial/ retail area connected to the ground level with escalators and elevators.

The five-level podium contains the commercial/ retail area connected by elevators and escalators. The escalators are located at the atrium, which is centrally located to provide a point of orientation for shoppers. The level 5 houses a 5-plex cinema, food court, and game area.

The level 6 provides a transition from the podium to the office tower and apartment tower. This level contains office area, a restaurant with outdoor terrace, health club, spa, lockers with direct access to the outdoor swimming pool and terrace. Both outdoor terraces offer views of the surrounding area.

The 32-storey office tower and 22-story apartment tower provide exciting views of HCMC. Although they are connected; careful attention has been made to secure privacy for the apartments from the offices. Louvers have been placed outside the office areas to insure privacy for the apartment.

The overall design attempts to provide a solution best suitable for the climate in Vietnam. Solar studies of the sun’s path of travel during the daylight hours have been used to design the envelope of the complex. The commercial/ retail podium recesses glass at the ground level. A minimum amount of glass area is suggested by small vertical strips above the ground level.

Solar shade screens have been added outside the office tower to allow daylight but prohibit sunlight from entering the building. Daylight or natural light from the sun will reduce the use of artificial light. Keeping the ultraviolet rays of the sunlight from entering the building will reduce the amount of energy required to cool the building.

Further studies are under way in an attempt to lower the amount of energy required to maintain operation of the complex.

Related projects